Instalație de maturare mezeluri MAUTING – calitate constantă și eficiență
V-ați întrebat vreodată cum reușesc unii producători să obțină aceeași calitate la fiecare lot de specialități crud-uscate?
Totul se datorează instalațiilor special proiectate pentru fiecare fază a maturării – tubulaturi capabile să asigure fluxul optim al aerului.
Hai să aruncăm o privire în culisele funcționării: Instalație de maturare mezeluri MAUTING. Echipa noastră tocmai a finalizat un proiect complex pentru o unitate care își dorește gust autentic, dar și control tehnologic.
Aerul circulă într-un sistem închis pentru a extrage treptat umiditatea din produse. Aerul uscat și încălzit este introdus în cameră, unde absoarbe umiditatea eliberată de produse.
Acest aer este apoi direcționat spre o unitate de tratare, unde este condensată apa din el, rezultând aer rece și uscat. Apoi, aerul este reîncălzit cât este nevoie și recirculat, menținând astfel un proces eficient.
Tehnologia instalației de maturare mezeluri MAUTING se impune prin control și eficiență datorită utilizării simulărilor fluxului de aer la proiectarea camerelor.
Ce face ca acestă instalație de maturare mezeluri MAUTING să fie atât de apreciată?
Sistemul Dual Air Flow (DAF)
Uite cum se întâmplă: circulația intermitentă și încrucișată a aerului usucă produsele pe rând în nivelurile inferioare și superioare. Comparativ cu fluxul de aer într-o singură direcție unde produsele de pe nivelurile superioare încep să se usuce mai repede doar după uscarea nivelurilor inferioare.
Avantajele DAF – MAUTING:
- Pericolul formării mucegaiurilor nedorite este redus dramatic.
- Pericolul unei margini uscate (formarea inelului) este redus semnificativ.
- Întregul proces poate fi accelerat cu până la 20%.
- După terminarea procesului, produsele din nivelurile inferioare și superioare sunt uscate uniform.
Aceste instalații nu sunt doar un set de tubulaturi – sunt garanția produselor maturate premium.
În plus, cu MAUTING NET aveți posibilitatea controlului complet prin intermediul rețelei companiei sau a internetului:
- Modificarea programului.
- Reglarea parametrilor sistemului de control.
- Descărcarea istoricului pe PC.
- Diagnosticarea și urmărirea cauzelor defecțiunilor.
- Intervenții de service.
Vezi detaliile fiecărei etape aici:
KMZ – Faza I (cu afumare)
https://www.all4meat.ro/p/camere-de-maturare-faza-i-kmz/
KMD – Faza II (maturare lentă)
https://www.all4meat.ro/…/instalatie-de-maturare-lenta…/
Aveți nevoie de mai mult control în procesul de maturare?
Hai să găsim o soluție!
Solicită o ofertă!