Camera de uscare intensiva (maturare) realizata de firma noastra este destinata obtinerii unor produse uscate de tipul „salam demisec”, „salam de vara uscat”.  Clientul nostru si-a dorit o instalatie pentru productia de preparate din carne uscate la costuri avantajoase.

Instalatia, realizata dupa nevoile clientului, asigura controlul temperaturii si umiditatii relative a aerului, pentru o pierdere lenta si controlata a umiditatii produsului. Cheia succesului in productia mezelurilor uscate de calitate este timpul si uniformitatea uscarii. In functie de tipul produsului final, acest proces poate sa dureze de la 3 la 10 zile. Din acest motiv monitorizarea conditiilor impuse pentru modificarile de ordin chimic, biochimic si microbiologic al carnii sunt esentiale. Un alt aspect pe care noi il consideram important este circulatia optima a aerului si stabilirea vitezei de circulaie in camera.

ALL4MEAT confectioneaza camera de uscare intensiva (maturare) care sa raspunda cerintelor clientilor. In acest sens urmarim personalizarea fiecarei instalatii in functie de:

  • tipul de produs
  • cantitatea sarjei dorite
  • agentul de incalzire (electric / apa calda / abur)
  • durata proceselor

Alte proiecte